10:15

P08-8

Referat: Spånga IS FK1 - P08-8

Tidigt lördag förmiddag och vi ställs mot ett riktigt bra lag i svår serie, Spånga 1. Bara timmar tidigare fick Ola besked om att BP-Tommy kommer och tittar på oss igen.

Taktiken inför matchen var ganska enkel: håll laget samlat, kom på rätt sida av bollen och tvinga dom ut mot sidorna. Och på det: ta chanserna vi får.

Spånga har som väntad väldigt mycket boll i början, men vi ligger rätt i våra positioner och hindrar dom i sitt spel. Vi är dessutom farliga vid några tillfällen och efter tio minuter sätter Adrian in 1-0 till oss, lite mot spelets gång. Efter målet fortsätter vi att spela som tidigare, men vi flyttar spelet upp lite, nu är bollen ganska mycket på deras planhalva. Och vi spelar fin fotboll.

Två minuter innan vilan blir vi lite modiga och pressar på med fyra man, blir av med bollen och tappar tillfälligt balansen i laget. Spånga är skoningslösa och det blir 1-1. Nästan direkt från avspark går hemmalaget upp i ledning efter ett millimeterplacerad skott som går över Joshua i mål. I periodens sista sekund kladdar vi till det lite i eget försvar och ligger plötsligt under med 1-3. Hoppsan.

Paussnacket gick ut på att glömma det som hände precis innan paus och gå ut och köra som om det vore 0-0. Efter blott en minut är det 4-1 och Tommy kan ursäktas om han tänkte att det här kanske var över nu. Men bra för honom att han stannade. För i stället för att ge upp så kavlar vi upp (de i och för sig redan från fabriken uppkavlade) ärmarna och tar oss in i matchen igen. Först spelmässigt och sedan genom några mål signerat Adrian. Det första efter fint förarbete av Sam, det andra som en soloprestation efter att själv ha vunnit bollen på mitten.

Vi går till ny paus vila efter vinst i andra perioden. Inte bara gjorde vi flera mål, vi spelade dessutom disciplinerad och bra fotboll. Spånga blev tvungna att börja avsluta från långt utanför boxen.

Några få minuter in i sista perioden är Adrian – som man väl lugnt kan säga hade en bra match – framme igen, och det är 4-4. Spånga blir rätt frustrerade, men kommer sakta men säkert till en del chanser också. Vårt försvar och Joshua i målet står emot och vi fortsätter vara ett hot längst fram. Men i matchens sista minut får Spånga ändå in 5-4. Vi jagar poängdelning och när vi får hörna kommer även Joshua upp. Det blir farligt, men Spånga kontrar och en av deras snabba anfallare kommer ensam mot mål med Sam och Joshua i frenetisk spurt bakom. Sam lyckas störa honom (både fysiskt och verbalt kom det fram efteråt) tillräckligt till att han satte den i stolpen och Joshua lyckas plocka upp bollen i kalabaliken som uppstår. En rolig avslutning på en fantastisk match.

Adrian stack ut med sina fyra mål, men samtliga spelare gjorde en klassinsats i dag. Det är helt omöjligt att hämta in ett så stort underläge om inte alla jobbar för laget. Anton var fräck och kvick, Axel gjorde sin kanske bästa match någonsin, Benjamin skar av passningsleder och tacklade till guldmedalj, Beyan var överallt på plan, Elis ägde sin sida, Filip fortsatte springa sina smarta löp i sidled, Joshua var tryggheten själv i målet, Max terroriserade deras försvar med sina ryck, Oskar visade sin fantastiska spelförståelse och Sam gjorde det Sam gör bäst, dvs allt.